DE BERRY-BLACK STEMWIJZER!

Wanneer er verkiezingen zijn hebben veel mensen moeite met het kiezen van de juiste partij om op te stemmen. Toch is dat niet zo moeilijk: uit de meeste partijnamen blijkt al waar de partij voor staat. Daarom hieronder de partijnamen en bijbehorende standpunten. Zo ben je goed geïnformeerd bij de komende verkiezingen.

VVD: Vereniging Voor Dwangarbeid

Standpunt: Werken tot je er bij neervalt. En als je dan neervalt, het liefst direct doodgaan. Dat scheelt weer ziektekosten.

CDA: Christenen Doen Asociaal

Standpunt: ‘En God zag dat het goed was. Maar wel een beetje duur. Dus we schaffen het toch af'.

PVDA: Partij Van De Ambtenaren

Standpunt: Willen mensen verbinden. Om uit te zoeken hoe dit moet zijn er eerst 4600 extra ambtenaren nodig.

PVV: Partij Voor Volksdeportatie

Standpunt: Alle problemen zijn de schuld van de moslims. Zowel het pensioengat, de verhuftering, als dat partijoprichter Wilders gisteren in een hondendrol stapte. Daarom alle moslims het land uit. Tot die tijd is iedereen verplicht om een poepschepje bij zich te dragen.

SP: Samen Passief

Standpunt: Doen het liefst niets, want zijn overal tegen. Zijn ook tegen regeren. Voorstel voor aanpassing van het partijmotto van Stem tegen, stem SP, naar Stem tegen SP is afgewezen: daar waren ze tegen.

Groenlinks

Standpunt: Zoveel mogelijk links rijden. Je kunt dan sneller rijden, waardoor je eerder op je bestemming bent en het milieu minder belast wordt. Dit gedrag moet worden beloond met meer groene stoplichten.

D66: Domoren 66

Standpunt: Omdat het lerend vermogen afneemt zijn mensen na hun 66e niet meer in staat om nog aan de maatschappij deel te nemen. Daarom een verbod op werken na je 66e.

CU: Collectief Uitslapen

Standpunt: Iedereen heeft het recht om een dag in de week lekker lang in bed te blijven hangen. Zijn daarom tegen koopzondagen. Zijn tevens voor verplichte geluidsisolatie van alle kinderkamers.

SGP: Steeds God’s Probleem

Standpunt: Alle problemen zijn het werk van God. Da’s mooi: hoeven wij ze ook niet op te lossen. Inentingen en euthanasiewetgeving zijn daarom overbodig.

PVDD: Promoot Vegetarische Dierlijke Diners

Standpunt: Willen uitsluitend vegetarische diners, voor zowel mens als dier. Ironisch dus dat partijoprichtster Marianne Thieme er voor roofdieren uitziet als een lekker hapje.

Zo, nu weet je waar de verschillende partijen voor staan. En niet geloven als je in de partijprogramma’s iets anders leest. Veel partijen doen zich rond verkiezingstijd namelijk mooier voor dan dat ze zijn. Succes met stemmen!